1

Somrig rabarberkaka

En helt underbart god kaka med härlig syra från rabarberbitarna. En väldigt trevlig och somrig efterrätt. Tillsammans med vaniljsås, grädde eller vaniljglass är den oemotståndlig.


Tips! Kakan går att variera med andra goda bär t ex hallon, björnbär eller lingon.


1 långpanna (ca 20 personer)
ca 45 min

Du behöver:
6 ägg
4½ dl strösocker
4½ dl vetemjöl
ca 800 gram skivad rabarber
pärlsocker
150 gram smör

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst med en elvisp och rör ner vetemjöl.
3. Häll smeten i en långpanna (30x40cm) klädd med bakplåtspapper.
4. Strö över rabarberskivorna över kakan och tryck ner dem något i smeten.
5. Strö över pärlsocker över kakan.
6. Hyvla smör med en osthyvel och lägg ut så att det täcker kakan.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min.

Servera kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass.


Tips! Gör din egen vaniljvisp.
Blanda 1 dl vispad grädde med 1 dl vaniljsås.


Smaklig spis!

1 kommentar :

  1. Världens bästa rabarberkaka. Den är lätt att göra, himmelskt god och man kan göra den på frusna bär/rabarber likväl som på färska. Jättegott!

    SvaraRadera