2

Panerade torsk- och laxbiffar med potatismos

Kombinerade fram en trevlig fiskrätt som verkligen uppskattades av hela familjen. Saftiga biffar med en härlig smak från både dill och chili. Tillsammans med det hemgjorda potatismoset och den kalla fiskdressingen blev det en riktig fullträff.

♨ 4 personer
⏰ ca 45 min

Du behöver:

Panerade torsk- och laxbiffar:
400 gram torskfiléer
250 gram laxfiléer
1 gul lök
1 ägg
5 msk grädde
½ chilifrukt
2 msk fryst hackad dill
1 krm paprikapulver
ca 1 tsk salt
ca ½ krm nymalen vitpeppar
smör eller margarin till stekning

2 dl skorpmjöl till panering

Potatismos:
8-10 potatisar
ca 2 msk smör eller margarin
ca ½ dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar

Kall fiskdressing:
2-3 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
ca 1-2 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
3-4 msk bostongurka
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Panerade torsk- och laxbiffar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka torsk- och laxfiléer till en färs, alternativt med hjälp av en matberedare. Lägg färsen i en bunke.
3. Skala och finhacka löken.
4. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
5. Smält smör i en stekpanna och stek löken tills den börjar bli mjuk, men utan att den tar färg och häll den därefter i bunken med fisken.
6. Tillsätt ägg, vispgrädde, chili, dill, salt, vitpeppar och paprikapulver. Blanda om fiskfärsen med hjälp av t ex en elvisp, använd degkrokarna.
7. Forma färsen till biffar och vänd dem i skorpmjölet.
8. Smält smör i en stekpanna och stek fiskbiffarna så att de fått fin färg på båda sidorna, vänd försiktigt.
9. Lägg fiskbiffarna i en ugnsform och efterstek i mitten av ugnen i ca 15 min.

Potatismos
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en större kastrull.
2. Skala potatisen och dela den i grova bitar.
3. När vattnet kokar lägg i potatisen och koka den mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet från potatisen.
5. Pressa ner potatisen i en bunke med hjälp av en potatispress.
6. Tillsätt mjölk och smör och vispa till ett luftigt mos med en elvisp.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Kall fiskdressing
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Blanda ner majonnäs, chilisås, dijonsenap, socker och bostongurka. Smak av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera torsk- och laxbiffarna med potatismos och den kalla fiskdressingen.

Smaklig spis!

2 kommentarer :

  1. Vi skippade chilin och hade chiliflingor istället, hoppade bostongurkan i dressingen och sen hade jag missat att ta fram torsk så det blev bara lax haha men annars så följde vi nog receptet ;-) Dock blev laxbiffarna väldigt lösa så jag fick lägga dem på ströbröd i handen och sen direkt i pannan men det gjorde inget då vi såg dottern äta! Som hon åt! Mums! Detta recept gör vi om igenom om några veckor :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra att även din dotter gillar maten här på bloggen. :) Även här hemma är fisk ett säkert kort för att få barnen att äta. Fler "barnvänliga" fiskrecept kommer inom kort!

      Radera