1

Smörgåstårta med skinka och leverpastej

Ytterligare en variant på en klassisk smörgåstårta, även denna blev fantastiskt god.


Tips! Smörgåstårta kan med fördel förberedas och göras dagen innan. Garneras strax innan servering.


♨ ca 8-10 personer
⏰ ca 1 tim

Du behöver:
5 hönökakor (halvmånformade)

Fyllning 1:
1 dl vispgrädde
160 gram leverpastej
ca 2 dl hackad inlagd smörgåsgurka

Fyllning 2:
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs.
1 tub skinkost (150 gram)
ca 1 dl mandarinklyftor i sockerlag
ca 100 gram skivad skinka

Garnering:
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
150 gram skinka
1 knippe rädisor
150 gram cocktailtomater
ca 100 gram plocksallad
ca ½ gurka
torkad lök
färsk persilja

....GÖR SÅ HÄR....

Fyllning 1
Gör så här:
1. Vispa grädden i en bunke och blanda i leverpastejen.
2. Hacka smörgåsgurkan och vänd ner i fyllningen.

Fyllning 2
Gör så här:
1. Vispa grädden i en bunke och rör ner skinkost och majonnäs.
2. Häll av sockerlagen från mandarinerna, hacka dem och vänd ner i bunken.
3. Hacka skinkan i mindre bitar och rör ner i fyllningen.

Sätt ihop smörgåstårtan
1. Smöra första hönökakan med smör och bred på hälften av fyllning 1.
2. Lägg på nästa hönökaka och bred på lite smör och hälften av fyllning 2.
3. Lägg på nästa hönökaka och bred på lite smör och resten av fyllning 1.
4. Lägg på nästa hönökaka och bred på lite smör och resten av fyllning 2.
5. Lägg på sista hönökakan.
3. Vispa grädden i en bunke, rör ner majonnäs och spackla tårtan.
4. Garnera smörgåstårtan med skinka, cocktailtomater, rädisor, gurka, rostad lök och persilja.

Smaklig spis!

1 kommentar :