2

Stekt torskfilé med kokt sparris, ägg och räkor (5:2-diet)

En fantastiskt god rätt med läckra tillbehör. Blev en klar favorit bland de 5:2-recept som jag hittills har testat.

Lunch/middag: 1 person
ca 30 min
297 kcal/portion

Du behöver:
150 gram torskfilé
1 dl skalade räkor
1 kokt ägg
1 tsk smör
salt
nymalen svartpeppar
5 st grön sparris
färsk dill

....GÖR SÅ HÄR....

1. Smält smör i en stekpanna.
2. Stek torkfilén på medelvärme i ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
3. Lägg ägget i en kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Sänk till medelvärme och låt ägget koka ytterligare ca 7 -8 min.
4. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
5. Sätt i en ånginsats och lägg försiktigt i sparrisen alt lägg sparrisen i det kokande vattnet.
6. Koka sparrisen under lock tills den är mjuk men fortfarande spänstig.
7. Skala och finhacka ägg och räkor och blanda med finhackad dill.

Servera torskfilén med sparris och ägg- och räkhacket.

Smaklig spis!

2 kommentarer :

  1. Ser jättesmarrigt ut, måste prova det.. /Lotti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var jättegod, Lotti! Skriv gärna en kommentar om vad du tyckte när du provat den. Lycka till!

      Radera