0

Pasta med champinjoner, räkor och spenat

Jag är väldigt förtjust i pasta och denna rätten är inget undantag. Med sin enkelhet bjuder även denna rätt på möjligheten att få bjuda på lite lyxigare mat även mitt i veckan.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:

Pastasås:
ca 700 gram oskalade räkor
ca 10-12 stora skogschampinjoner
1 tsk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
ca 2 dl matlagningsgrädde
salt
nymalen svartpeppar

500 gram färsk pasta (fetuccine)
ca 100 gram färsk babyspenat
riven permesanost

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala räkorna.
2. Skär champinjonerna i skivor.
3. Skala och finhacka vitlöken.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Lägg i champinjoner och vitlök och fräs någon minut.
6. Häll på matlagningsgrädde och låt allt puttra en stund. 
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten.
9. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
10. Häll den nykokta pastan i en skål, häll på pastasåsen och vänd ner bladspenat och räkor.

Servera pastan med riven permesanost.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar