0

Busenkel kycklingwok

Idag kändes det nästan som om våren kommit! Plusgrader, fågelkvitter och en stor sol som värmde från den blå himlen. Nästan all snön har försvunnit och istället får vi nu dras med gyttja och leriga skor och kläder en tid framöver Men vad gör väl det, det går åt rätt håll! En skön eftermiddagspromenad i Skrylleområdet blev det i alla fall och ikväll fick det bli en snabblagad middag för hungriga magar.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
ca 700 gram kycklingfilé
1 msk olivolja
1 schalottenlök
1 vitlök
3 morötter
1 paprika
½ chilifrukt
1 påse Green Curry spice mix
1 burk kokosmjölk (400 ml)
ca 2 dl strimlad savojkål
1 burk minimajs

4 portioner risnudlar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
3. Skala och strimla morötterna i tunna stavar.
4. Dela paprikan i mindre bitar.
5. Skär bort bladstammen från kålbladen och strimla savojkålen i tunna strimlor.
6. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
7. Häll olja i en het wok eller gjutjärnsgryta.
8. Lägg i kycklingbitarna och stek tills de börjar få fin färg.
9. Blanda i schalottenlök, vitlök, morötter, paprika, chili och savojkål och låt allt fräsa någon minut.
10. Strö över green curry spice mix och blanda om.
11. Häll på kokosmjölken och låt allt puttra i ca 10 min.
12. Koka upp vatten till risnudlarna.
13. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
14. Häll av vattnet från risnudlarna med hjälp av ett durkslag och skölj dem under kallt vatten så att de inte klibbar ihop. Låt risnudlarna rinna av.
15. Dela minimajsen och rör ner i grytan.
16. Lägg ner de avrunna risnudlarna i kycklingwoken och blanda om så att nudlarna fördelas.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar