0

Lax- och sparrissallad (5:2-diet)

En mättande och god sallad med frisk salladssås.

Lunch/middag: 1 person
ca 30 min
334 kcal/portion

Du behöver:

Lax- och sparrissallad:
60 gram laxfilé
½ tsk olja
salt
nymalen svartpeppar
90 gram grön sparris
50 gram mixad sallad (familjemix)
75 gram gurka
75 gram körsbärstomater

Salladsdressing:
½ dl turkisk yoghurt (fetthalt 10%)
1 msk hackad fryst persilja
½ tsk rivet citronskal
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Lax- och sparrissallad
Gör så här:
1. Dela sparrisen i mindre bitar, ca 3-4 cm långa.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
3. Sätt i en ånginsats och ångkoka sparrisbitarna tills de är mjuka men spänstiga.
4. Häll av vattnet och låt sparrisbitarna svalna.
5. Dela laxen i mindre bitar.
6. Häll olja i en varm stekpanna och stek laxbitarna tills de börjar få fin färg. Salta och peppra.
7. Skär gurkan i mindre bitar och dela körsbärstomaterna i halvor.
9. Blanda ihop sallad, gurka, tomater, sparris och laxbitarna i en salladskål.

Salladsdressing
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Häll i persilja och rivet citronskal, salta och peppra och blanda om.

Servera lax- och sparrissalladen med salladsdressingen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar