2

Mustig gulaschsoppa

Här kommer en riktigt god och mustig gulaschsoppa som passar frusna magar.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:
500 gram nötkött
3 gula lökar
2-3 msk smör eller margarin
1 msk paprikapulver
1-1½ dl vatten
1 finhackad vitlöksklyfta
1½ tsk salt
svartpeppar
2 krm mejram
1 burk (ca 400g) krossade tomater

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Skala och dela potatisen i bitar, ca 2x2 cm.
4. Smält smör i en gjutjärnsgryta och fräs lök och vitlök på svag värme tills löken är mjuk.
5. Lägg över löken i en skål.
6. Smält resten av smöret i gjutjärnsgrytan och bryn köttet.
7. Tillsätt lök, krossade tomater, vatten, salt, mejram, paprikapulver och rör om. Låt soppan sjuda under lock i ca 30 min.
9. Lägg i potatisbitarna och låt koka under lock på svag värme tills potatisen blivit mjuk, ca 20-30 min. 
8. Smaka av med salt och eventuellt lite nymalen svartpeppar.

Servera soppan rykande varm med en klick crème fraiche och något gott ljust bröd.

Smaklig spis!

2 kommentarer :

  1. Jag gillar dina recept och brukar laga en del av dem, speciellt 5:2. Fastnade även för detta recept men det verkar inte riktigt klart, det är potatisen som "spökar". Hur mycket och när ska de ner i grytan? Tack för en fin och härlig receptblogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym. Tack för din uppmärksamhet. Tydligen hade potatisen "fallit bort" ur receptet, men jag har nu uppdaterat så att allt finns med. Roligt att höra att du gillar innehållet här på bloggen. Fortsätt gärna följa den och lycka till med matlagningen.

      Radera