0

Grekiska nötfärsbiffar med rotfruktspytt och timjansås

Medelhavsinspirerade biffar med ljuvlig timjansås.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Grekiska nötfärsbiffar:
ca 600 gram nötfärs
1 pkt fetaost (150 g)
1 dl mjölk
1 ägg
ca 1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning

Rotfruktspytt:
6-7 potatisar
3 morötter
1 stor palsternacka
ca ½ purjolök
salt
smör eller margarin till stekning

Timjansås:
ca 2 dl crème fraiche
3 msk torkad timjan
salt och nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Grekiska nötfärsbiffar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg nötfärsen i en skål.
3. Smula sönder fetaosten och blanda ner den i färsen.
4. Tillsätt mjölk, ägg, salt och svartpeppar och blanda väl t ex med en elvisp (använd degkrokarna).
5. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna tills de fått fin färg på båda sidorna.
6. Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in dem i ugnen i ca 20-25min.

Rotfruktspytt
Gör så här:
1. Skala potatis, morötter och palsternacka och dela dem i mindre bitar.
2. Skölj purjolöken och dela den i tunna slantar.
3. Smält smör i en stekpanna och häll i rotfrukterna. Stek tills rotfukterna fått fin färg och stjälp därefter upp den i en ugnsform. Sätt in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 min.
4. Salta strax innan servering.

Timjansås
Gör så här:
1. Häll upp crème fraiche i en skål.
2. Lägg timjan i en mortel och stöt till ett pulver och blanda ner det i crème fraichen.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera nötbiffarna med rotfruktspytten, timjansåsen och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar