0

Smördegsbakat laxknyte med spenat och chèvre

Ett frasigt litet paket som bjuder på fantastiska smaker som gifter sig väl med den fräscha salladen.


Tips! Laxknytena fungerar även utmärkt som ett tillbehör till soppan.


4 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Laxknyten:
4 ark smördeg
4 laxfiléer (á ca 125 gram)
200 g frusen bladspenat
2 finhackade vitlöksklyftor
2 skivor (ca 100 gram) chèvreost (getost)
smör eller margarin

Pensling:
1 uppvispat ägg

Morot och fänkålsallad:
3-4 morötter
1 fänkål
ca 200 g mixad sallar
ca 1 dl solroskärnor
1 msk balsamicovinäger
1 msk olivolja

....GÖR SÅ HÄR....

Laxknyten
Gör så här:
1. Tina smördegsarken i rumstemperatur, ca 20 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Fräs under tiden bladspenat och vitlök i lite smör. Salta och peppra efter smak.
4. Dela laxbitarna i mindre bitar och fräs laxen tillsammans med spenatröran.
5. Dela varje smördegsark på hälften och kavla ut, gärna mellan bakplåtspapper, så slipper du att den fastnar. Fördela ut lax- och spenatröran på smördegsarken.
6. Dela varje chèvreskiva i fyra delar och lägg en bit chèvre överst och vik försiktigt ihop varje ark till ett knyte, nyp försiktigt ihop skarvarna.
7. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper och pensla varje knyte med det uppvispat ägg.
8. Sätt in i ugnen i ca 25-30 min tills knytena börjar få fin färg.

Morot och fänkålssallad
Gör så här:
1. Skala morötterna.
2. Strimla morötterna i långa tunna remsor med en potatisskalare.
3. Strimla fänkålen i mindre bitar.
4. Blanda morötter, fänkål och mixad sallad i en salladskål.
5. Rosta solroskärnorna i en het stekpanna med lite olivolja och lägg dem sedan på lite hushållspapper för att svalna.
5. Tillsätt balsamicovinäger, olivolja och de rostade solroskärnorna i salladen och blanda om.

Servera de smördegsbakade laxknytena med salladen och njut!

Smaklig spis!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar