0

Citronmarinerad kyckling med bönsallad och citronsås

Här kommer mer GI-insprirerad mat.

4 personer
ca 45 min + 4-5 tim marinering

Du behöver:

Citronkyckling:
5 kycklingfiléer
smör eller margarin
ca 1 krm salt
ca ½ krm nymalen svartpeppar

Marinad:
3 lagerblad
½ citron, rivet skal och saft
4 msk olivolja

Bönsallad:
300 g Haricot verts
ca 250 g champinjoner
2 burkar stora vita bönor (á 410 gram)
2 finhackad vitlöksklyftor
salt
nymalen svartpeppar

Citronsås:
3 dl crème fraiche
ca 1 msk citronolja
salt
nymalen svartpeppar

...GÖR SÅ HÄR....

Marinering
Gör så här:
1. Tvätta citronen i varmt vatten.
2. Dela citronen och riv skal och pressa saften ur en halv citron i en skål och rör ner olivoljan.
3. Lägg kycklingfiléerna och lagerblad i en plastpåse och häll över marinaden. Förslut påsen väl och låt kycklingen dra i marinaden i 4-5 timmar.

Bönsallad
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Snoppa haricot versen och lägg dem i det kokande vattnet och koka dem tills de är mjuka men spänstiga.
3. Dela champinjonerna och häll av och skölj de vita bönorna.
4. Smält smör i en stekpanna och bryn champinjonerna.
5. Ta av stekpannan och rör ner finhackad vitlök, stora vita bönor och de kokta haricot vers. Rör om i bönsalladen så att allt blandas. Salta och peppra efter smak.

Citronkyckling
Gör så här:
1. Ta upp kycklingfiléerna från plastpåsen och dela dem i mindre bitar.
2. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna på medelvärme tills de är genomstekta. Salta och peppra efter smak.

Citronsås
Gör så här:
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Ringla över citronolja, salta och peppra efter smak och rör om.

Servera den nystekta kycklingen med bönsalladen och citronsåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar