0

Baconlindade köttfärsbiffar med rostade rotfrukter

Klassiskt och mycket gott.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:
Ca 800 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1½ dl mjölk
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 ägg
7-8 stora potatisar
1 palsternacka
1 pkt bacon (150 gram)
smör eller margarin

Rostade rotfrukter
7-8 potatisar
1 stor palsternacka
smör eller margarin till stekning
salt efter smak

Min frus goda barbequesås:
2 dl crème fraiche
ca 1 msk chilisås
ca 1 krm curry
ca 1 krm cayennepeppar
ca ½ msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Rostade rotfrukter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta potatisen och dela den i klyftor.
3. Skala palsternackan och dela den i långa stavar.
4. Stek potatisen och palsternackan i lite smör i en stekpanna tills de börjar få färg.
5. Stjälp över rotfrukterna i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in den i ugnen i ca 25-30 min.
6. Salta strax innan servering.

Köttfärsbiffar
Gör så här:
1. Häll upp ströbröd och potatismjöl i en skål och tillsätt mjölk och rör om. Låt stå och svälla i minst 10 min.
2. Lägg blandfärsen i en skål. Tillsätt salt, peppar, ströbrödsblandningen, ägg och blanda alltihop väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
3. Forma köttfärsen till biffar och linda en baconskiva runt om varje biff.
4. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna tills de fått lite färg.
5. Lägg dem i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 20-25 min. Täck formen med aluminiumfolie efter halva tiden.

Min frus goda barbequesås
Gör så här:
1. Häll upp crème fraiche i en skål.
2. Tillsätt chilisås, curry, cayennepeppar, olivolja, rör om försiktigt och smaksätt med salt och peppar.

Servera biffarna med rotfrukterna, en mixad sallad och den kalla goda barbequesåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar