1

Grahamsbullar

Ett klassiskt matbrödsrecept som får en att tänka tillbaka på hemkunskapslektionerna i skolan. Saftiga bullar som gör sig perfekta till frukost eller kvällsfikat.

Blir 20 st
ca 1 tim och 30 min

Du behöver:
1 pkt jäst (50 gram)
75 gram smör
5 dl mjölk
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

....GÖR SÅ HÄR....

1. Smula ner jästen i en bunke (använd med fördel en hushållsassistent).
2. Smält smör i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37 grader.
3. Lös upp jästen med mjölkblandningen och blanda ner grahamsmjöl och vetemjöl.
4. Arbeta degen tills den är smidig och släpper kanterna.
5. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
6. Knåda degen, dela den i 20 bitar och forma varje bit till en rund bulle.
7. Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min.
10. Låt bullarna svalna under bakduk.
11. Ät eller frys in bullarna direkt när de svalnat så de inte blir torra.

Smaklig spis!

1 kommentar :