Ett gott alternativ istället för kokt färskpotatis.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Nötfärsjärpar:
ca 700 gram nötfärs
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1½ dl mjölk
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
(ca 2 msk finhackad persilja)
olivolja
smör till stekning
Ugnsbakad färskpotatis:
½ kg färskpotatis
ca 1 msk flingsalt
olivolja
....GÖR SÅ HÄR....
Ugnsbakad färskpotatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skrubba och tvätta färskpotatisen noga så att smuts och skal försvinner. Dela potatisen beroende på storlek.
3. Lägg potatisen i en ugnsform, ringla över olivolja och strö över flingsalt.
4. Ställ in potatisen i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30-40 min.
Nötfärsjärpar
Gör så här:
1. Häll upp ströbröd och potatismjöl i en skål och tillsätt mjölk och rör om. Låt stå och svälla i minst 10 min.
2. Skala och finhacka lök
3. Smält smör i en stekpanna och stek lök och vitlök tills den blivit mjuk
2. Lägg nötfärsen i en skål. Tillsätt salt, peppar, ströbrödsblandningen, ägg (och eventuellt persilja). Blanda alltihop väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
3. Forma köttfärsen till järpar.
4. Smält smör i en stekpanna och stek järparna tills de fått fin färg.
5. Lägg dem i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 10 min.
Servera nötfärsjärparna med den ugnsbakade färskpotatisen,crème fraiche och en grönsallad.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar