0

Nötfärsjärpar med ugnsbakad färskpotatis

Ett gott alternativ istället för kokt färskpotatis.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Nötfärsjärpar:
ca 700 gram nötfärs
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1½ dl mjölk
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
(ca 2 msk finhackad persilja)
olivolja
smör till stekning

Ugnsbakad färskpotatis:
½ kg färskpotatis
ca 1 msk flingsalt
olivolja

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsbakad färskpotatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skrubba och tvätta färskpotatisen noga så att smuts och skal försvinner. Dela potatisen beroende på storlek.
3. Lägg potatisen i en ugnsform, ringla över olivolja och strö över flingsalt.
4. Ställ in potatisen i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30-40 min.

Nötfärsjärpar
Gör så här:
1. Häll upp ströbröd och potatismjöl i en skål och tillsätt mjölk och rör om. Låt stå och svälla i minst 10 min.
2. Skala och finhacka lök
3. Smält smör i en stekpanna och stek lök och vitlök tills den blivit mjuk
2. Lägg nötfärsen i en skål. Tillsätt salt, peppar, ströbrödsblandningen, ägg (och eventuellt persilja). Blanda alltihop väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
3. Forma köttfärsen till järpar.
4. Smält smör i en stekpanna och stek järparna tills de fått fin färg.
5. Lägg dem i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 10 min.

Servera nötfärsjärparna med den ugnsbakade färskpotatisen,crème fraiche och en grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar