Vad vore sommaren utan flädersaft? Enkelt att göra och svalkande under sommarens varma dagar, eller varför inte som ingrediens i sommarfestens fördrink. Flädersaft fryses med fördel in, då sockret gör att den fortfarande förblir mjuk. Skopas lätt upp i saftglaset, tillsätt sedan bara vatten.
♨ Ger ca 3 liter färdig saft
⏰ ca 30 min + 5 dygns vila
Du behöver:
ca 40 fläderblomklasar
3 citroner
50 gram citronsyra
2 liter vatten
2 kg socker
(2 krm natriumbensoat)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skölj försiktigt av fläderblomklasarna, skaka av vattnet och lägg dem i en stor bunke eller spann (ca 5 liter).
2. Borsta citronerna och skiva dem i skivor.
3. Lägg citronskivorna i bunken och strö över citronsyran.
4. Koka upp vattnet och tillsätt sockret.
5. Låt koka upp och häll sockerblandningen kokhett i bunken och rör om.
6. Täck över bunken och låt stå svalt i ca 5 dygn.
7. Sila saften genom en silduk.
8. Häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
(Alternativt tillsätts natriumbensoat utrört i lite av saften om saften ska förvaras i flaskor. Häll saften i kalla, rena flaskor ända upp till kanten. Förslut och förvara flaskorna svalt.)
Drick och njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar