0

Vår bästa tid är nu...

Nu börjar de komma, de där underbara dagarna där vårvädret visar sig från sin bästa sida. Träd och buskar skimrar i grönt och fåglarna sjunger ut sina vårserenader för att välkomna både sol och värme. Långsamt börjar minnet från vinterns ihållande kyla tinas upp och glömmas bort och platsen där vi bor på blir åter igen den mest fantastiska på jorden.

Överallt börjar allt fler vårtecken ge sig till känna. Vitsippor och påskliljor blommar och över huset flyger stråk efter stråk med återvändande flyttfåglar. Helt underbart!

Helgen inleddes med strålande sol och ett efterlängtat cirkusbesök när Cirkus Brazil Jack traditionsenligt kom till Lund. En trevlig vårtradition som både barnen och vi vuxna uppskattar.

Även resten av helgen har bjudit på fantastiskt vårväder, vilket gjorde att vi fick en hel del gjort även i trädgården. Potatisen har kommit ner i jorden och ska med lite tur ge oss färskpotatis innan midsommar. I år valde vi att enbart sätta sorten Rocket, en pålitlig och god potatissort som även är en av de tidigaste. Så nu är det bara till att vänta tills de små plantorna sticker näsan ovanför jorden.

Trädgårdens alla rabatter fick sig en liten vårstädning under helgen. Här och var börjar allt fler vårblommor att titta fram och även den återkommande kärleksörten har långsamt börjat sträcka på sig.

Även odlingens jordgubbsplantor börjar vakna till liv och fick sig en liten översyn för att få bort döda växtdelar och ogräs. Ska bli spännande och se hur mycket jordgubbar de ger i år.

Får hoppas att det soliga vädret håller i sig ett tag framöver. Hade nämligen hoppats på att komma igång med löpträningen igen efter en veckas ihållande förkylning.

Fortsatt trevlig söndag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar