♨ Lunch/middag: 2 personer
⏰ ca 30 min
❤ 283 kcal/portion
Du behöver:
½ gul lök
500 gram morötter1-2 lagerblad
½ msk smör eller margarin
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
salt
nymalen svartpeppar
Topping:
½ pkt torpareskinka (50 gram)
½ pkt fetaost (75 gram, fetthalt 22%)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg de tunnskurna skinkskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och torka dem i mitten av ugnen i ca 6-8 min. Låt skinkchipsen svalna i rumstemperatur.
3. Skala och grovhacka löken.
4. Skala och skär morötterna i skivor.
5. Smält smör i en gryta, häll i lök och morötter och fräs någon minut.
6. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och lagerblad, koka upp och låt sedan koka under lock i ca 20 min.
7. Mixa soppan slät med en stavmixer och späd till önskad koncistens med ca 2-3 dl vatten.
2. Lägg de tunnskurna skinkskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och torka dem i mitten av ugnen i ca 6-8 min. Låt skinkchipsen svalna i rumstemperatur.
3. Skala och grovhacka löken.
4. Skala och skär morötterna i skivor.
5. Smält smör i en gryta, häll i lök och morötter och fräs någon minut.
6. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och lagerblad, koka upp och låt sedan koka under lock i ca 20 min.
7. Mixa soppan slät med en stavmixer och späd till önskad koncistens med ca 2-3 dl vatten.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera soppan med smulad fetaost och skinkchips.
Smaklig spis!
Servera soppan med smulad fetaost och skinkchips.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar