0

Morotssoppa med fetaost och skinkchips (5:2-diet)

En klassisk 5:2-soppa som jag gav en egen touch. Blev en fantastiskt god soppa som gjorde fastemåltiden till en riktig festmåltid. Soppan har en härligt fyllig smak och bryter väldigt bra med sältan från fetaost och torpareskinkan.

♨ Lunch/middag: 2 personer
⏰ ca 30 min
❤ 283 kcal/portion

Du behöver:
½ gul lök
500 gram morötter
1-2 lagerblad
½ msk smör eller margarin
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
nymalen svartpeppar

Topping:
½ pkt torpareskinka (50 gram)
½  pkt fetaost (75 gram, fetthalt 22%)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg de tunnskurna skinkskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och torka dem i mitten av ugnen i ca 6-8 min. Låt skinkchipsen svalna i rumstemperatur.
3. Skala och grovhacka löken.
4. Skala och skär morötterna i skivor.
5. Smält smör i en gryta, häll i lök och morötter och fräs någon minut.
6. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och lagerblad, koka upp och låt sedan koka under lock i ca 20 min.
7. Mixa soppan slät med en stavmixer och späd till önskad koncistens med ca 2-3 dl vatten.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera soppan med smulad fetaost och skinkchips.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar