0

Sesampanerad laxfilé med grönsallad, halloumi och limesås

Fräscht, gott och enkelt. Precis som en söndagsmiddag ska vara.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:

Sesampanerad laxfilé:
4 laxfiléer (á 125 gram)
salt
nymalen svartpeppar
1 dl sesamfrön
1 tsk smör eller margarin

Grönsallad med halloumi:
200 gram salladsmix (familjemix)
1-2 pkt halloumiost (á 150 gram)
1 tsk olivolja
1 pkt körsbärstomater (250 gram)
1 gurka
1 rödlök

Limesås:
ca 2-3 dl turkisk yoghurt
1-2 msk pressad limesaft
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Sesampanerad laxfilé
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Salta och peppra laxfiléerna och vänd dem i sesamfröna. 
3. Smält smör i en stekpanna och stek laxfiléerna på båda sidorna så att de får fin stekyta. 
4. Lägg laxfiléerna i en ugnsform och efterstek i ugn ca 15 min.

Grönsallad med halloumiost
Gör så här:
1. Skär halloumiosten i skivor och dela den därefter i mindre bitar.
2. Häll olja i en varm stekpanna och stek halloumiosten på medelvärme tills den fått fin stekyta. Ställ för att svalna. 
3. Häll salladen i en större skål. 
4. Skär gurka i mindre bitar och dela körsbärstomaterna i halvor.
5. Skala och hacka rödlök.
6. Blanda ner gurka, rödlök och körsbärstomaterna i salladen.
7. Blanda sist ner halloumiosten. 

Limesås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Rör ner pressad limesaft.
3. Smaka av med salt och peppar.

Servera laxfilén med sallad och limesås.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar