0

Skorpor på överblivna bullar

Efter firandet av fettisdagen kan man precis som jag få vetebullar som bara ligger kvar och tar plats i frysen. Här kommer ett smart tips på hur du kan ta till vara på bullarna och annat överblivet vetebröd. Goda som dopp till förmiddagskaffet eller med smör och ost till kvällsteet.


Recept på vetebullar hittar du här.


♨ Fritt antal
ca 1 tim

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Klyv bullarna med hjälp av en gaffel för att få en lite grövre snittyta.
3. Dela bullhalvorna i lagom stora bitar med en kniv och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Torka skorporna i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min beroende på hur stora skorporna är. Vänd skorporna efter halva tiden.
5. Stäng av ugnen och låt skorporna eftertorka i ugnens eftervärme med ugnsluckan lite på glänt så att fukten kan sippra ut.

Förvara skorporna i en burk med lock.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar