0

Ugnsbakad laxfilé under crème fraiche- och fetaosttäcke

Jag ville hitta på något nytt med middagsfisken och experimenterade fram följande rätt. Blev riktigt gott.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Ugnsbakad laxfilé under crème fraiche- och fetaosttäcke:
4 laxfiléer (á 150 gram)
½ purjolök
1 ask cocktailtomater (250 gram)
4 dl crème fraiche
1 pkt fetaost (150 gram)
2 tsk oregano
1 tsk olivolja

Hemlagat potatismos:
10-12 potatisar
ca 2 msk smör eller margarin
ca ½ dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsbakad laxfilé under crème fraiche- och fetaosttäcke
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
3. Dela cocktailtomaterna i halvor.
4. Lägg purjolökskivorna och tomathalvorna i botten av en ugnsform och lägg laxfiléerna ovanpå. 
5. Blanda crème fraiche och fetaosten i en skål, använd med fördel en stavmixer. Mixa tills röran börjar bli fast och krämig.
6. Rör ner olivolja och oregano. 
7. Bred röran över ugnsformen så det täcker laxfiléerna, purjolök och tomater.
8. Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i ca 25-30 min tills rätten börjar få färg.

Hemlagat potatismos
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en större kastrull.
2. Skala potatisen och dela den i grova bitar.
3. När vattnet kokar lägg i potatisen och koka den mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet från potatisen.
5. Pressa ner potatisen i en bunke med hjälp av en potatispress.
6. Tillsätt mjölk och smör och vispa till ett luftigt mos med en elvisp.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera de ugnsbakade laxfiléerna med ett härligt hemlagat potatismos.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar