0

Scones

Visst är det härligt att ibland få lyxa till det lite. Och inte behöver det vara särskilt ansträngande heller. Igår blev det klassiska scones till frukost. Det bästa med scones är att de går snabbt att baka och går dessutom att variera genom att välja olika smaksättningar på filen eller yoghurten, t ex blåbär eller vanilj.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
100 gram smör eller margarin
4 tsk bakpulver
4 dl yoghurt (vanilj), går även bra med mjölk eller filmjölk

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör om så att det blandas.
3. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i mjölet med fingertopparna.
4. Tillsätt yoghurten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Dela degen i fyra delar.
6. Rulla ihop varje degbit och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Platta ut varje degbit till en rund kaka, ca 15 cm i diameter.
8. Skåra varje kaka korsvis i fyra delar med en kniv.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min tills brödet har fått fin färg.
10. Låt brödkakorna svalna något innan de delas.

Servera scones nygräddade med smör och ost eller Philadelphiaost och marmelad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar