0

Stekt falukorv med snabbstuvade makaroner

Svensk husmanskost när den är både enkel, god och mättande. Försök att alltid välja en falukorv med så hög kötthalt som möjligt (minst 70%). Oftast är det inte så stor skillnad i pris, men stor skillnad på smak.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
ca 600 gram falukorv
smör eller margarin till stekning

Snabbstuvade makaroner:
4 portioner gammaldags idealmakaroner
2-3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar
riven muskotnöt

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
2. Häll av vattnet med hjälp av ett durkslag och spola makaronerna hastigt i kallt vatten för att stoppa kokningsprocessen. Låt makaronerna stå och rinna av i durkslaget.
3. Smält smör i kastrullen.
4. Rör ner mjöl och späd med mjölk under vispning.
5. Smaka av med salt, svartpeppar och nyriven muskot.
6. Rör försiktigt ner makaronerna i såsen och låt allt puttra någon minut under omrörning.
7. Dra av skinnet på falukorven och skär korven i ca 1 cm tjocka skivor.
8. Smält smör i en stekpanna.
9. Lägg i falukorvsskivorna och stek dem tills de fått fin stekyta.

Servera falukorvsskivorna med de stuvade makaronerna och en grönsallad eller rårivna morötter. Lite tomatketchup gör pricken över i:et.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar