0

Äppelpaj

Smulpaj kan varieras efter både tycke och smak. Här kommer en variant med äpple. Då "smulet" i pajen är det som brukar vara mest omtyckt, så gör jag alltid lite extra.

4-5 personer
ca 45 min

Du behöver:
8-10 äpplen
3 msk strösocker
1 tsk mald kanel

Smuldeg:
200 gram smör eller margarin
4-5 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
(alt. 4 dl vetemjöl)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala äpplena, rensa bort kärnhuset och skär i mindre bitar.
2. Blanda äpplebitarna med strösocker och kanel och bred ut dem i en pajform.
3. Dela smöret i mindre bitar i en skål.
4. Tillsätt socker, vetemjöl, grahamsmjöl och blanda ihop allt till en grynig blandning med fingertopparna.
5. Fördela smuldegen över äpplena.
6. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20-25 min tills äpplepajen fått fin färg.

Servera äppelpajen med vispgrädde, vaniljsås eller vaniljglass.


Tips! Gör din egen vaniljvisp.
1. Blanda 1 dl vispad grädde och 1 dl vaniljsås.


Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar