1

Pressgurka

Pressgurka passar bra till grillat kött eller till söndagssteken. Är i vårt hus även ett givet tillbehör till köttbullar eller pannbiff.

4 personer
ca 15 min + 1 tim i press

Pressgurka:
1 st gurka
2 msk ättikssprit (12%)
1 dl vatten
3-4 msk socker
salt
nymalen vitpeppar
2 msk finhackad persilja

....GÖR SÅ HÄR....

Pressgurka
Gör så här:
1. Skiva gurkan tunt med t ex en osthyvel.
2. Blanda vatten, ättika och socker i en skål.
3. Smaka av med salt, vitpeppar och hackad persilja.
4. Lägg i gurkskivorna i skålen och lägg ett mindre fat med en tyngd (t ex en mortel) ovanpå.
5. Låt stå svalt 1 timme i press innan servering.

Smaklig spis!

1 kommentar :

  1. Men HUR gott var inte detta?
    Och hur enkelt som helst! Varför har man inte gjort detta tidigare?

    SvaraRadera