0

Mördegskakor del 2 - Karins schackrutor

Små godbitar som är givna på kakfatet.

Blir ca 50 st
ca 1 tim och 30 min


Tips!
När du bakar mördegskakor, tag ½ dl mindre mjöl än vad som står i originalreceptet. Detta gör degen mer lättarbetad och ger sprödare och godare kakor. Receptet nedan är redan anpassat, så det är bara att följa.


Du behöver:
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 gram smör eller margarin
4 tsk vanillinsocker eller vaniljsocker
2 msk kakaopulver

....GÖR SÅ HÄR....

1. Lägg mjölet i en bunke.
2. Tillsätt socker, vanillinsocker och smöret delat i mindre bitar och finfördela det med fingrarna.
3. Knåda snabbt ihop degen, den blir mer sammansatt och smidigare efter en stunds knådande.
4. Dela degen i två delar.
5. Lägg den ena av delarna i en bunke.
6. Sikta över kakaopulvret med hjälp av t ex en sil och blanda in det i degen.
7. Dela varje del i ytterligare en del.
8. Rulla ut degen i fyra längder, ca 40 cm långa.
9. Lägg längderna i schackmönster ovanpå varandra.
10. Vira in rullen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i ca 1 timme.
11. Sätt ugnen på 200 grader.
12. Ta ut rullen ur kylskåpet och ta bort plastfolien.
13. Dela längden i knappt ½ cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
14. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 min, tills de börjar få fin färg och är genomgräddade.
15. Låt kakorna svalna på ett galler.

Förvara kakorna i en burk med lock. Kakorna går även bra att frysa in. Hållbarhet i frys ca 6 månader.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar