0

Mauds timjanbiffar med potatispuré och gröna ärtor

Hittade ett recept på riktigt smaskiga timjanbiffar som får inleda helgens ledighet. Trevlig helg!

4-5 personer
ca 45 min

Du behöver:

Timjanbiffar:
Ca 500 gram nötfärs
2 äggulor
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1-2 msk grädde

Potatispuré:
ca 7-8 potatisar
ca 1 dl grädde
ca ½ dl mjölk
ca 100 gram smör eller margarin
salt
nymalen svartpeppar

gröna ärtor
rårörda lingon

....GÖR SÅ HÄR....

Timjanbiffar
Gör så här:
1. Blanda nötfärs, äggulor, timjan, salt, cayennepeppar och grädde i en bunke med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
2. Forma köttfärsen till biffar, blir 7-8 st.
3. Smält smör i en stekpanna.
4. Stek biffarna i några minuter på båda sidorna.

Potatispuré
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Skala potatisen.
3. Lägg i potatisen när vattnet kokar och koka potatisen tills den är mjuk, ca 15-20 min.
4. Pressa potatisen genom en potatispress.
5. Värm grädde, mjölk och smör och tillsätt det i den pressade potatisen.
6. Vispa ihop med en elvisp tills purén är slät och luftig.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar

Servera timjanbiffarna med potatispurén, kokta gröna ärtor och rårörda lingon.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar