0

Ångkokt lax med fräsch bostonsås

En god och fräsch fiskrätt med en fantastisk sås som passar perfekt till den ångkokta laxen.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
4 laxfiléer (á ca 125 gram)

Mixad sallad:
ca 200 gram mixad sallad
1 ask körsbärstomater
½ gurka
2 avokado
1½ dl bulgur

Fräsch bostonsås:
ca 3 dl crème fraiche
1 dl strimlad purjolök
½ äpple
4 msk bostongurka
ca 1 tsk salt
ca ½ krm nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ångkokt lax
Gör så här:
1. Koka upp vatten och lagerblad i en kastrull.
2. Sätt i ånginsatsen, lägg i laxfiléerna i insatsen och lägg på locket och låt ångkoka i ca 5-8 min.

Mixad grönsallad
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.
2. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag.
3. Skiva och dela gurkan.
4. Dela körsbärstomaterna.
5. Skala och skiva avokado.
6. Blanda ihop sallad, gurka, tomater, avokado och bulgur i en skål.

Fräsch bostonsås
Gör så här:
1. Strimla purjolöken i tunna skivor.
2. Dela äpplet i små tärningar.
3. Blanda purjolök, äpple och crème fraiche i en skål.
4. Tillsätt bostongurka, salt och nymalen svartpeppar och rör om.

Servera laxen med den mixade salladen och den fräscha bostonsåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar