0

Höstlig köttgryta med kantareller

En fantastiskt smakrik gryta med höstliga inslag. Blev ett härligt sätt att avsluta veckan på.

4 personer
ca 1 tim och 30 min

Du behöver:
ca 600 gram grytbitar av nöt
2 msk smör
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
3 morötter
200 gram kantareller
5 msk koncentrerad hönsbuljong
2 dl vatten
2 dl vitt vin
1 msk färsk repad timjan
2 lagerblad
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och hacka vitlök och lök.
2. Skala och dela morötterna i bitar.
3. Smält smör i en gjutjärnsgryta och bryn grytbitarna. Lyft upp och lägg på en tallrik.
4. Bryn vitlök, lök och morötter i lite smör.
5. Tillsätt vin, buljong, vatten och krydda med repad timjan och lagerblad.
6, Tillsätt kött och kantareller, salta och peppra och rör om.
7. Låt grytan puttra på svag värme under lock i 1-1½ timme.

Servera grytan med kokt potatis.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar