0

Ugnsbakad laxsida med cream cheesetäcke och tabbouleh (taboule)

En egenkomponerad fiskrätt som blev riktigt lyckad.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Ugnsbakad laxsida med cream cheesetäcke:
1 laxsida (ca 600 gram)
175 gram Philadephiaost (grillade paprikor)
salt
nymalen svartpeppar

Tabbouleh:
ca 2 dl bulgur
1 större rödlök
ca 500 gram körsbärstomater
ca 4 dl hackad persilja
10 blad pepparmynta (mynta)
saften från 1 citron (ca 4 msk)
ca 4-5 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Stekta sockerärtor med blackeyebönor och vitlök:
gram sockerärtor
1 burk blackeyebönor (410 gram)
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsbakad laxsida med cream cheesetäcke
Gör så här:
1. Torka rent laxsidan med lite hushållspapper.
2. Lägg laxsidan i en braspanna klädd med bakplåstpapper. Sitter skinnet kvar på laxsidan ska skinnet ligga nedåt.
3. Salta, peppra och bred på cream cheesen över laxsidan.
4. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20-25 min.

Tabbouleh
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och ställ undan den för att svalna.
2. Finhacka rödlöken.
3. Hacka persilja och pepparmynta.
4. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar.
5. Blanda ihop rödlök, persilja, pepparmynta, bulgur och körsbärstomater i en större skål.
6. Pressa över saften från citronen.
7. Ringla över olivolja och blanda om allt väl.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Stekta sockerärtor med blackeyebönor och vitlök
Gör så här:
1. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. 
2. Skölj bönorna i ett durkslag.
3. Häll olja i en het stekpanna.
4. Lägg i vitlöken och låt fräsa, men utan att den tar färg.
5. Häll i sockerärtorna och stek på hög värme någon minut.
6. Dra av stekpannan från värmen och vänd ner blackeyebönorna.

Servera laxen med tabbouleh, ärt- och bönblandningen och en klick turkisk yoghurt.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar