.jpg)
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 kycklingfiléer
½ purjolök
ca 1 msk olja
2 tsk röd curry
1 burk kokosmjölk (400 ml)
ca 1 tsk kaffir lime leaves (dried flakes)
1 burk bambuskott (ca 230 gram)
1 burk minimajs (ca 410 gram)
150 gram sockerärtor
1 burk skivad ananas (230 gram)
2 tsk soja
3 tsk pressad limesaft
ca 2 msk ananasspad
3 tsk worchestersås
salt
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skär kycklingfiléerna i smala strimlor.
2. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
3. Häll olja i en het wok eller stekpanna och fräs kycklingbitarna tillsammans med röd curry.
4. Tillsätt purjolök, kokosmjölk, limeleaves och låt allt sjuda ca 5 minuter.
5. Skär sockerärtorna i strimlor.
6. Häll av vattnet från babuskott och minimajs och skär minimajsen i strimlor.
7. Skär ananasskivorna i mindre bitar, men spara spadet.
8. Tillsätt bambuskott, minimajs och ananasbitar, pressad limesaft, ananasspad, worcestersås och soja. Låt allt sjuda i ytterligare 10-15 min.
9. Smaka av med salt och eventuellt med limesaft och ananasspad.
Servera med kycklinggrytan med ris eller nudlar.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar