
♨ Blir 12-16 bitar
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Smuldeg:
250 gram smör eller margarin
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 ägg
2 dl crème fraiche (34%)
1 msk vaniljsocker
rivet skal från en ½ citron (kan bytas ut mot apelsin)
...GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mät upp rumsvarmt smör i en bunke.
3. Blanda ihop övriga ingredienserna och blanda med smöret till en grynig blandning med fingertopparna.
4. Bred ut hälften av smuldegen i en braspanna (ca 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper.
5. Häll och bred försiktigt ut fyllningen över smuldegen i formen och strö över resten av smuldegen.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
7. Tag ut kakan och ställ den för att svalna i formen innan den skärs upp i rutor med en vass kniv.
Servera vanilj- och citronrutorna med vispad grädde.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar