0

Kycklingburgare med mango chutney- och currydressing

Smarriga kycklingburgare med krämig dressing.

♨ 4 personer
⏰ ca 45 min

Mango chutney- och currydressing:
ca 2 dl crème fraiche
ca  2-3 msk mango chutney
ca ½-1 tsk curry
salt
nymalen svartpeppar

Kycklingburgare:
ca 700 gram kycklingfiléer
1 ägg
1 tsk potatismjöl
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar

4 hamburgerbröd (miniciabatta)
sallad
tomat
rödlök
ketchup

Mango chutney- och currydressing
Gör så här:
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Rör ner mango chutney och curry och blanda försiktigt ihop till en sås.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Kycklingburgare
Gör så här:
1. Finhacka kycklingfiléerna med en kniv till en grövre färs och lägg i en bunke.
2. Blanda ner ägg..
3. Strö över potatismjöl, salt och nymalen svartpeppar och blanda om allt till en jämn smet.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Forma kycklingfärsen till runda biffar och stek dem tills de fått fin stekyta på båda sidorna.
6. Lägg kycklingbiffarna i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 15-20 min.

Bygg din kycklingburgare
Gör så här:
1. Dela hamburgerbrödet och stek gärna skärytorna hastigt i lite olja i en varm stekpanna.
2. Smeta ut en matsked mango chutney- och currydressing på hamburgerbrödets underdel.
3. Bygg din hamburgare med det du vill ha t ex sallad, tomatskivor, rödlök och den nystekta kycklingbiffen.
4. Avsluta med att bre lite tomatketchup på undersidan av hamburgerbrödets lock och lägg på det på hamburgaren.

Servera kycklingburgaren med pommes frites, potatisklyftor eller med lite krispiga potatischips.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar