0

Stekt fläskkotlett med matig grönsallad och ajvarkräm

En snabblagad och mättande middag.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:

Stekt fläskkotlett
4 fläskkotletter
smör till stekning
salt
nymalen svartpeppar
grillkrydda

Matig grönsallad:
200 gram mixad sallad (frisée, röd sallat, babyspenat, rucola)
4 portioner mathavre
2 morötter
1 gurka
1 ask cocktailtomater (250 gram)

Ajvarkräm:
ca 2 dl crème fraiche
2 msk ajvar relish
ca ½ pressad vitlöksklyfta
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Stekt fläskkotlett
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta, peppra och krydda båda sidorna på fläskkotletterna.
3. Smält smör i en stekpanna, lägg i fläskkotletterna och stek dem tills de fått fin stekyta på båda sidorna.
5. Lägg fläskkotletterna i en ugnsform och efterstek i mitten av ugnen i ca 10-15 min.

Matig grönsallad
Gör så här:
1. Koka mathavre enligt anvisningarna på paketet. Ställ undan och låt svalna.
2. Dela tomaterna in halvor och skär gurkan i mindre bitar.
3. Skala och riv morötterna.
4. Blanda ihop mixad sallad, tomater, gurka, rivna morötter och mathavre i en större skål.

Ajvarkräm
Gör så här:
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Rör försiktigt ner ajvar relish och pressad vitlök.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera fläskkotletten med den matiga grönsalladen och ajvarkrämen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar