0

Afrikansk kycklingryta med aprikoser och rostad mandel

En supergod kycklinggryta med härligt sötstark smak.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:
4 kycklingfiléer
olivolja till stekning
2 rödlökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen spiskummin
ca 400 gram krossade tomater
10 torkade aprikoser
pressad citronsaft från 1 citron
2 msk honung
1 msk koriander
1 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
sötmandel

4 portioner kokt vitt ris

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och hacka rödlöken.
2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm.
3. Häll olja i en het gjutjärnsgryta och bryn kycklingen tills den börjar få färg. Lyft upp kycklingbitarna och lägg åt sidan.
4. Häll ytterligare lite olja i gjutjärnsgrytan och fräs rödlök och den pressade vitlöken tills löken börjar bli mjuk.
5. Tillsätt ingefära, kanel och spiskummin och låt kryddorna fräsa med någon minut.
6. Häll i de brynta kycklingbitarna och krossade tomater.
7. Dela de torkade aprikoserna i fyra delar och tillsätt i grytan tillsammans med pressad citronsaft, honung, koriander, buljongtärning och vatten.
8. Låt allt puttra under lock i ca 30 min. Späd med eventuellt lite mer vatten.
9. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
10. Grovhacka mandel och rosta under omrörning i en het stekpanna.

Servera kycklinggrytan med kokt ris, en grönsallad och den rostade mandeln.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar