0

Kokospanerad torsk med nudelwok och sweet chilisås

En fiskrätt med touch från Asien. Kokospaneringen ger rätten en spännande smak och sweet chilisåsen sätter pricken över i:et.

♨ 4 personer
⏰ ca 45 min

Du behöver:

Panerad torsk:
500 gram torsk
ca 1 dl vetemjöl
ca 2 dl kokosflingor
2 ägg
salt
nymalen svartpeppar
smör till stekning

Nudelwok:
2 morötter
ca 150 gram sockerärtor
1 vitlöksklyfta
1-2 msk veggiewok coconut & lime spice mix
2 färska grönkålsblad
1 schalottenlök
200 gram äggnudlar
olja till stekning

Sweet chilisås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca 1 dl sweet chilisås
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Panerad torsk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll upp mjöl på en tallrik, kokosflingor på en och vispa upp ägget i en skål.
3. Skär torsken i större kuber och torka försiktigt av med lite hushållspapper. (Använd gärna fryst torskfilé och låt den tina nästan klart. Fisken blir lättare att skära kuber om den fortfarande är lite frusen.)
4. Salta och peppra torskkuberna och vänd dem därefter i vetemjöl, vispat ägg och därefter i kokosflingorna. Lägg torskkuberna torka på en tallrik en stund innan stekning, ca 5-10 min.
5. Smält smör i en varm stekpanna och stek de de panerade torskkuberna så att de får fin stekyta runt om. Lägg dem i en ugnssäker form och efterstek i mitten av ugnen i ca 10-15 min.

Nudelwok
Gör så här:
1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av nudlarna med hjälp av ett durkslag, spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av.
2. Skala och skär morötterna i tunna strimlor.
3. Skala och strimla schalottenlöken.
4. Strimla sockerärtorna.
5. Skala och finhacka vitlök.
6. Repa grönkålsbladen och skär dem i breda strimlor.
7. Häll olja i en het wokpanna alt. stekpanna.
8. Fräs schalottenlök, vitlök, morötter och sockerärtor och veggiewok-krydda tills morötterna börjar bli mjuka.
9. Tillsätt nudlarna och grönkålsbladen och låt fräsa en stund tills allt blivit varmt.

Sweet chilisås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Vänd försiktigt ned sweet and chilisåsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera de panerade torskkuberna med nudelwoken och sweet chilisås.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar