0

Köttfärskebabspett med tabbouleh (taboule)

En middag med inspiration från det turkiska köket.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Köttfärskebabspett:
ca 700 gram blandfärs
1 finhackad gul lök
1-1½ msk spiskummin
1-1½ tsk koriander
1 tsk salt
(1 pressad vitlöksklyfta)
smör eller margarin till stekning

Tabbouleh:
ca 2 dl bulgur
1 större rödlök
ca 500 gram körsbärstomater
ca 4 dl hackad persilja
10 blad pepparmynta (mynta)
saften från 1 citron (ca 4 msk)
ca 4-5 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

ca 2 dl crème fraiche

....GÖR SÅ HÄR....

Köttfärskebabspett
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg blandfärsen i en bunke.
3. Finhacka löken.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Fräs löken tills den börjar bli mjuk, men utan att ta färg. Häll löken i bunken.
6. Tillsätt spiskummin, koriander och eventuellt pressad vitlök.
7. Blanda alltihop väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
8. Dela köttfärsen i 8 delar.
9. Mät så att bambuspetten får plats i stekpannan, kapa pinnarna vid behov.
10. Forma köttfärsen runt bambupinnarna.
11. Smält smör i stekpannan.
13. Stek köttfärsspetten tills de börjar få fin färg runt om.
14. Lägg spetten i en ugnssäker form.
15. Sätt in formen och efterstek köttfärsspetten i ca 10 min.

Tabbouleh
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och ställ undan den för att svalna.
2. Finhacka den röda löken.
3. Hacka persilja och pepparmynta.
4. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar.
5. Blanda ihop rödlök, persilja, pepparmynta, bulgur och körsbärstomater i en större skål.
6. Pressa i saften från citronen.
7. Tillsätt olja och blanda om allt väl.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera köttfärskebabspetten med tabbouleh och utrörd crème fraiche.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar