0

Korv Stroganoff

Idag var det riktigt höstrusk utan för fönstret. Men trots det påbörjade jag ändå arbetet med stenläggningen vid parkeringen. En varm dusch och något värmande och gott i magen gjorde susen efteråt. Använd en falukorv med så hög kötthalt som möjligt, helst minst 70%.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
1 falukorv (700 gram)
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (500 gram)
3 msk tomatpuré
1 msk chilisås
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 köttbuljongtärning
salt
nymalen svartpeppar
persilja
smör eller margarin till stekning

4 portioner gammaldags idealmakaroner

....GÖR SÅ HÄR....

1. Drag av skinnet på falukorven, skiva den i ca ½-1 cm tjocka skivor och dela därefter skivorna i ca 1 cm tjocka stavar.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Smält smör i en gjutjärnsgryta och fräs korv, lök och vitlök ett par minuter.
4. Blanda ner krossade tomater, tomatpuré och chilisås.
5. Häll på mjölk och grädde, smula ner buljongtärningen och rör om.
6. Låt korvgrytan koka ihop på svag värme ett par minuter.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Blanda ner rikligt med hackad persilja.
9. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.

Servera korvgrytan med idealmakaroner och en grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar