2

Laxpasta med paprika, spenat och chili

Här kommer en riktigt krämig och god pastarätt. Fisk och pasta när det är som bäst.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
4 laxfiléer
1 rödlök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
200 gram frusen hel spenat
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 chili
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning

4 portioner valfri pasta

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och dela rödlöken på hälften och skär den därefter i tunna klyftor.
2. Skölj och dela paprikan i tunna strimlor.
3. Skala och finhacka vitlöken.
4. Smält smör i en stekpannan och fräs lök, paprika och vitlök tillsammans någon minut
5. Tina spenaten och låt den fräsa med i stekpannan.
6. Häll på vispgrädde, crème fraiche och smula ner buljongtärningen. Låt därefter såsen puttra ett par minuter på låg värme.
7. Skölj, rensa och finhacka chilin och rör ner den i såsen.
8. Dela laxen i mindre bitar, ca 2x2 cm och vänd ner den försiktigt i pastasåsen.
9. Låt pastasåsen puttra några minuter under lock så att laxen hinner bli färdig.
10. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
11. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Servera den kokta pastan med laxsåsen.

Smaklig spis!

2 kommentarer :

  1. Igår provade vi denna och den fick klart godkänt! Vi gillade den båda två och den hade mycket god smak. Glömde dock att salta men det vart bra smak ändå. Sen hade vi bara hackad spenat men det blev lite grönare bara ;-)

    SvaraRadera
  2. Roligt att även ni gillar den. Själv älskar jag pasta och likaså lax. Prova gärna att göra egen tagliatelle någon gång. Du hittar receptet under "Pastarätter". Tar lite tid, men resultatet är riktigt gott! Jag har även förtydligat kring salt och peppar i receptet. ;)

    SvaraRadera