0

Tabbouleh (Taboule) - libanesisk sallad

En frisk, matig och smakrik sallad med härkomst från Libanon. Absolut en av mina favoritsallader som passar bra som tillbehör till både kött, fisk eller fågel.

4 personer
⏰ ca 20 min

Tabbouleh:
ca 2 dl bulgur
1 större rödlök
ca 500 gram körsbärstomater
ca 4 dl hackad persilja
10 blad pepparmynta (mynta)
saften från 1 citron (ca 4 msk)
ca 4-5 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Tabbouleh
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och ställ undan den för att svalna.
2. Finhacka rödlöken.
3. Hacka persilja och pepparmynta.
4. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar.
5. Blanda ihop rödlök, persilja, pepparmynta, bulgur och körsbärstomater i en större skål.
6. Pressa över saften från citronen.
7. Ringla över olivolja och blanda om allt väl.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar