4

Tomatsoppa med pasta och knaperstekt bacon

En krämig och god tomatsoppa som är både enkel och snabb att göra.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
3 msk smör eller margarin
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 pkt passerade tomater (500 gram)
1 pkt krossade tomater (500 gram)
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
(vatten)
1 msk hackad basilika
1 tsk strösocker
salt
nymalen svartpeppar
1 pkt bacon (150 gram)
ca 200 gram valfri pasta (fullkornspenne)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka upp saltat vatten i en större kastrull och koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Smält smör i en soppkastrull och fräs lök och vitlök tills löken blivit mjuk.
4. Tillsätt passerade och krossade tomater och smula ner buljongtärningar.
5. Låt sjuda 10-15 min under lock, rör då och då.
6. Tillsätt vispgrädde och mixa soppan slät med t ex en stavmixer.
7. Späd eventuellt med vatten tills önskad konsistens.
8. Blanda i hackad basilika och strösocker.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
10. Skär bacon i mindre bitar och stek det knaprigt i en varm stekpanna.

Servera tomatsoppan med pastan och de knaperstekta baconbitarna.

Smaklig spis!

4 kommentarer :

  1. Den här soppan var jättegod! sa barnen och även vi vuxna. Den ska vi laga igen. Bacon gör det där lilla extra. Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej Jenny! Vad roligt att ni tyckte om den. Är själv väldigt svag för soppor, särskilt under den här lite kallare halvan av året.

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt god soppa! Hela familjen gillar den och Hampus kompisar står i kö för att komma hit och äta när det blir tomatsoppa till middag!

    SvaraRadera
  4. Linda, vad roligt att höra att fler gillar den! Prova gärna morotssoppan med fetaost och skinkchips, som från början var ett 5:2-recept men som med en skvätt grädde blir lyxig och snabblagad vardagsmat. Mina döttrar älskar den!

    SvaraRadera