0

Himmelsk morotskaka med Cream Cheese Frosting

En saftig och mycket god morotskaka med en härligt uppfriskande Cream Cheese Frosting.

Blir ca 15 stora bitar
ca 1 tim och 45 min

Du behöver:

Morotskaka:
2½ dl solrosolja
3½ dl strösocker
4 dl rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk nyriven muskot
1 tsk malen kanel
½-1 dl grovt hackade valnötter

Cream Cheese Frosting:
200 gram philadelphiaost (naturell)
200 gram smält avsvalnat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal av 1 citron

....GÖR SÅ HÄR....

Morotskaka
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa socker och olja vitt.
3. Tillsätt de rivna morötterna och rör om.
4. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
5. Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt, muskot och kanel.
6. Tillsätt sist de hackade valnötterna.
7. Häll smeten i långpanna (ca 25x35 cm) klädd med bakplåtspapper.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40-45 min. Provstick med spetsen på en kniv i mitten på kakan för att kontrollera att kakan är genomgräddad.
9. Ta ut kaka och låt den svalna.

Cream Cheese Frosting
Gör så här:
1. Vispa ihop philadelphiaost, smält avsvalnat smör, florsocker, vaniljsocker och saften och skalet av en citron till en slät och luftig smet.
2, Bred smeten över kakan och låt den stå svalt så att frostingen stelnar något.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar