0

Räkpaj med bladspenat

Provade en ny räkpaj idag och måste hålla med om att den var fantastiskt god.

4-5 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten

Pajfyllning:
500 gram oskalade räkor
2 dl riven ost
150 gram fryst, tinad bladspenat
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar
2 msk dill
citron

....GÖR SÅ HÄR....

Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnsäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.

Pajfyllning
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala räkorna.
3. Tina bladspenaten och vrid ur vattnet.
4. Riv osten.
5. Fördela de skalade räkorna och bladspenaten över det förgräddade pajskalet.
6. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, salt, nymalen svartpeppar, dill och den rivna osten och häll i pajskalet.
7. Ställ in i mitten av ugnen och grädda på 200 grader i ca 30-35 min.

Servera pajen med en grönsallad, crème fraiche och en citronklyfta.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar