Fantastiska frukostbullar gjorda på rågsurdegen som jag satte i förra veckan.
♨ Blir 24 bullar
⏰ ca 2 tim och 30 min
Du behöver:
15 gram jäst
500 gram rågsurdeg
450 gram ljummet vatten
1000 gram vetemjöl
25 gram salt
....GÖR SÅ HÄR....
1. Häll rågsurdegen i en hushållsassistent.
2. Smula ner jästen.
3. Tillsätt vatten och blanda alltihop.
4. Tillsätt mjölet och arbeta degen på låg hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet i slutet av tiden.
5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 75 minuter, stöt samman degen en gång under tiden.
6. Dela degen i 24 bitar och rulla bitarna till runda bullar.
7. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt bullarna jäsa under bakduk i 60 minuter.
8. Sätt ugnen på 250 grader och låt en plåt bli varm i ugnen.
9. Flytta över bullarna till den varma plåten genom att dra över hela bakplåtspappret.
10. Sätt in bullarna i ugnen och spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta.
11. Efter 5 minuter så lufta ugnen genom att öppna ugnsluckan. Upprepa luftningen två gånger under bakningen för att få en knaprig skorpa på bullarna. Baka bullarna i totalt ca 14-15 minuter.
12. Låt bröden svalna på ett galler.
Bre på smör och njut!
Tips!
Bullarna går utmärkt att frysas. Tina och värm dem före servering så blir de som nygräddade.
Smaklig spis!
0
Frukostbullar på rågsurdeg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar