0

Fisksoppa med tomat, saffran och dill (5:2-diet)

En jättegod fisksoppa som dessutom är enkel att göra.

Lunch/Middag: 2 personer
ca 30 min
252 kcal

Du behöver:
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
½ röd paprika
1 morot
½ msk olivolja
½ krm saffran
2,5 dl krossade tomater
4 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
salt
cayennepeppar
½ msk dill 
200 gram torskfilé


4 finn crisp

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och hacka rödlök och vitlök.
2. Skär paprikan i mindre bitar.
3. Skala och skär moroten i mindre bitar.
4. Häll oljan i en varm kastrull och fräs rödlök, vitlök.
5. Tillsätt morot och paprika och häll på krossade tomater, vatten, saffran och grönsaksbuljong. Låt allt puttra under lock till morotsbitarna börjat mjukna, ca 15 min.
6. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt, cayennepeppar och dill.
7. Skär torskfilén i mindre bitar och lägg i soppan, låt puttar tills fisken är klar, ca 5-10 min.

Servera fisksoppan med finn krisp.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar