0

Chokladbiskvier

Hade min kära mamma på besök för ett tag sedan. Var ju tvungen att bjuda på en smarrig fika när hon hade vägarna förbi. Vad passar då bättre än en liten god chokladbiskvi till kaffet.

Blir 15 st
ca 1 tim 45 min

Du behöver:

Kakbottnar:
300 gram mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
100 gram smör eller margarin
1½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao

Glasyr:
150 gram mörk blockchoklad (70% kakao)

....GÖR SÅ HÄR....

Kakbottnar
Gör så här:
1. Riv ner mandelmassan i en bunke med hjälp av ett rivjärn.
2. Separera äggvita från äggula, men spara äggulan till senare.
3. Blanda ner äggvitan med mandelmassan till en jämn smet.
4. Klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
5. Platta ut bottnarna med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter.
6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10-12 min.
7. Lossa försiktigt bottnarna och låt dem kallna på galler.

Fyllning
Gör så här:
1. Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
2. Fördela och bred ut krämen lite toppigt på undersidan av kakbottnarna.
3. Låt kakorna stå i frysen minst 1 timme.

Glasyr
Gör så här:
1. Smält blockchokladen i micron eller i ett vattenbad.
2. Doppa kakorna så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.
3. Ställ kakorna kallt.


Tips! Chokladbiskvierna går utmärkt att frysa.


Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar