
♨ 4-5 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten
Pajfyllning:
ca 300 gram kassler
1 dl riven ost
1 gul lök
2 tomater
2 tsk torkad basilika
150 gram fetaost
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnsäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.
Pajfyllning
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär kasslern i tunna strimlor.
3. Skala och hacka löken.
4. Riv osten med hjälp av ett rivjärn.
5. Dela, kärna ur tomaterna och skär dem därefter tomaterna i mindre bitar.
6. Blanda kassler, lök, riven ost, tomat och basilika i en bunke och häll blandningen i pajskalet.
7. Skär fetaosten i tärningar och fördela över pajen.
8. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, mjölk, salt och nymalen svartpeppar och slå över fyllningen.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min tills pajen har fått fin färg.
Servera pajen med en grön sallad.
Smaklig spis!
Denna skall jag prova att göra. Ser jättegod ut
SvaraRaderaHör gärna av dig om vad du tyckte. :)
Radera