0

Klassisk matjessilltallrik med färskpotatis

Vissa maträtter förknippas helt klart med sommaren och denna rätt är en av dem. En klassisk rätt på midsommarafton, men som enligt mig kan njutas även under resten av sommarhalvåret. En god och enkel rätt som gör sig fantastiskt bra tillsammans med en välkyld lageröl.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
ca 1 kg färskpotatis
2 pkt hela matjesfiléer (á 200 gram)
4 kokta ägg
1 knippe gräslök
5 dl gräddfil
nymalen svartpeppar
knäckebröd
smör eller margarin

....GÖR SÅ HÄR....

1. Borsta färskpotatisen så att smuts och skal försvinner.
2. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
3. Lägg i färskpotatisen när vattnet kokar och koka tills den blivit mjuk, ca 15-20min.
4. Låt potatisen ånga av genom att hälla av vattnet, lägga en bit hushållspapper över kastrullen och lägga på locket.
5. Koka äggen i ca 5-6 min, skala och hacka dem i mindre bitar.

Servera matjessillfiléerna med färskpotatis, hackat ägg, gräddfil och klipp sist över gräslöken och dra några varv med pepparkvarnen. En bit grovt knäckebröd med smör är även ett klassiskt tillbehör.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar