
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
ca 1 kg färskpotatis
2 pkt hela matjesfiléer (á 200 gram)
4 kokta ägg
1 knippe gräslök
5 dl gräddfil
nymalen svartpeppar
knäckebröd
smör eller margarin
....GÖR SÅ HÄR....
1. Borsta färskpotatisen så att smuts och skal försvinner.
2. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
3. Lägg i färskpotatisen när vattnet kokar och koka tills den blivit mjuk, ca 15-20min.
4. Låt potatisen ånga av genom att hälla av vattnet, lägga en bit hushållspapper över kastrullen och lägga på locket.
5. Koka äggen i ca 5-6 min, skala och hacka dem i mindre bitar.
Servera matjessillfiléerna med färskpotatis, hackat ägg, gräddfil och klipp sist över gräslöken och dra några varv med pepparkvarnen. En bit grovt knäckebröd med smör är även ett klassiskt tillbehör.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar