
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
ca 4-5 större potatisar (gärna färskpotatis)
3 morötter
1 palsternacka
ca 500 gram haricots verts
1 blomkålshuvud
ca 1 dl gröna ärtor
2 dl mjölk
ca 2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
salt
nymalen vitpeppar
hackad persilja
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala alternativt borsta potatisen så att smuts och skal försvinner. Dela potatisen i mindre bitar (ca 2x2 cm.
2. Skala morötter och palsternacka och skär i ca 2 cm tjocka bitar.
3. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter.
4. Dela haricots vertsen på mitten om de är för långa.
5. Lägg potatis, morötter och palsternacka i en större kastrull och fyll på vatten så att det täcker.
6. Låt vattnet koka upp och koka rotfrukterna i ca 15 min.
7. Slå av lite vatten och tillsätt ca 1 dl av mjölken och några klickar smör.
8. Red av soppan med vetemjöl och resten av mjölken och låt soppan puttra i ca 4-5 min.
9. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och hackad persilja.
Servera soppan med något gott bröd.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar