0

Färsk grönsakssoppa

Den här soppan är en riktig sommarsoppa som gör sig bäst på färska grönsaker, gärna från den egna odlingen. Är en stående och lika välkommen rätt när vi är på besök hos svärmor. Tack för receptet Margareta!

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
ca 4-5 större potatisar (gärna färskpotatis)
3 morötter
1 palsternacka
ca 500 gram haricots verts
1 blomkålshuvud
ca 1 dl gröna ärtor
2 dl mjölk
ca 2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
salt
nymalen vitpeppar
hackad persilja

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala alternativt borsta potatisen så att smuts och skal försvinner. Dela potatisen i mindre bitar (ca 2x2 cm.
2. Skala morötter och palsternacka och skär i ca 2 cm tjocka bitar.
3. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter.
4. Dela haricots vertsen på mitten om de är för långa.
5. Lägg potatis, morötter och palsternacka i en större kastrull och fyll på vatten så att det täcker.
6. Låt vattnet koka upp och koka rotfrukterna i ca 15 min.
7. Slå av lite vatten och tillsätt ca 1 dl av mjölken och några klickar smör.
8. Red av soppan med vetemjöl och resten av mjölken och låt soppan puttra i ca 4-5 min.
9. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och hackad persilja.

Servera soppan med något gott bröd.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar