0

Matig sallad med fetaost, kryddstark lamm- och nötköttskorv och brödkrutonger

Det finns en uppsjö av goda och kryddiga korvar i kyldisken, vilka inte bara är goda på grillen.
Denna gång hamnade några av dem i en sallad.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
2 romansalladshuvud
1 gurka
250 gram tomater
1 pkt fetaost (150 gram)
2 pkt korv (Merguez á 260 gram)
2 skivor vitt bröd
olja till stekning

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär salladen i grövre bitar.
2. Skär gurkan i bitar.
3. Skär tomaterna i klyftor.
4. Skär fetaosten i tärningar.
5. Skär brödet i tärningar.
6. Häll lite olja i en het stekpanna. Lägg i brödtärningarna och stek dem under omrörning tills de börjar få fin färg. Lägg över brödkrutongerna på en bit hushållspapper.
7. Dela korvarna i mindre bitar.
8. Häll lite olja i en het stekpanna och stek korbitarna tills de börjar få stekyta.
9. Blanda ihop romansallad, gurka, tomater, fetaost och korvbitarna.
10. Strö över brödkrutongerna strax innan servering.

Yoghurtsås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Rör ner olivolja och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera salladen med yoghurtsåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar