0

Kycklingbiffar med fetaost och basilika

Ikväll blev det saftiga kycklingbiffar från ett egenkomponerat recept.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
ca 700 gram kycklingfiléer
150 gram fetaost
1 ägg
1 tsk potatismjöl
ca 1 msk basilika
ca ½ tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar

Ugnsrostade rotfrukter:
8-10 potatisar
4 morötter
olivolja
flingsalt

Vitlöks- och basilikasås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 msk basilika
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsrostade rotfrukter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skala potatisen och dela den i klyftor.
3. Skala morötterna och dela den i långa stavar.
5. Lägg rotfrukterna i en braspanna med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja och ställ in dem i ugnen i ca 25-30 min.
6. Salta strax innan servering.

Kycklingbiffar med fetaost och basilika
1. Finhacka kycklingfiléerna med en kniv till en grövre färs och lägg i en bunke.
2. Blanda ner ägg och fetaost.
3. Strö över potatismjöl, basilika, salt och nymalen svartpeppar och blanda om allt till en jämn smet.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Forma kycklingfärsen till runda biffar och stek dem tills de fått fin stekyta på båda sidorna.
6. Lägg de förstekta kycklingbiffarna i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 15-20 min.

Vitlöks- och basilikasås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Tillsätt pressad vitlök, basilika och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. ( Använder du torkad basilika så stöt den med fördel i en mortel för att få fram smaken ytterligare.)

Servera kycklingbiffarna med de rostade rotfrukterna och vitlöks- och basilikasåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar